En çok verimli buğday hangisi?

"Hüseyinbey" tohumunun yıllardır Türk ıslahçılarının bir ton sınırını geçme hedefinin sonuna geldiğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Eser, "Daha önce yerli ve milli bir çeşit, Hüseyinbey, ülkemizde, çiftçi şartlarında 1200 kilogram ile en yüksek verim alma rekorunu kırmıştı.

Hüseyinbey buğday tohumu ekmeklik mi?

Tamamen yerli imkânlarla geliştirilmiş, kırmızı sert dane renkli, kılçıksız, başakları orta-iri ve beyaz renkte, orta olgunlaşma grubunda olan, orta boylu, çok sağlam saplı, uygun şartlarda çok sayıda kardeşlenen ÇOK YÜKSEK VERİMLİ, yüzde yüz YERLİ ve MİLLİ bir ekmeklik buğday çeşididir.

Hüseyinbey buğday tohumu nereden temin edilir?

Türkiye'nin farklı bölgelerinde denenerek geliştirilen yerli tohum, Hüseyinbey buğday tohumu yetkili Tarfin Satış Noktalarında! Hemen bir yetkili Tarfin Satış Noktasına uğrayın, yüksek verim kapasiteli Hüseyinbey buğday tohumunuzu avantajlı fiyatlar ve hasat vadeli ödeme fırsatı ile Tarfin'den satın alın!

Esperia buğday verimi nasıl?

Polatlı denemesinde sulu şartlarda Bezostaja-1'in verimi 610 kg/da iken aynı şartlarda Esperia'nın verimi 787 kg/da olmuştur. Vernalizasyon ihtiyacı vardır. Kışlık gelişme tabiatlı ve soğuklara dayanıklı olması ve diğer tarımsal özelliklerinden dolayı geniş bir adaptasyon kabiliyetine sahiptir.

Kuraklığa dayanıklı buğday hangisi?

"Kuraklığa dayanıklı buğday geliştirdik. Orta Anadolu ve geçit bölgelerinde 3,4 milyon hektar alanı doğrudan ilgilendiren bir buluş ve tescil. Bu çeşidimize, 'Taner' ismini verdik. Dekarda 350 kilogram verim ve 261 alveograf değeriyle yüksek kaliteli.

Türkiye’de kaç çeşit buğday var?

Buğday Atlası'na göre, “Tahıl ambarı” olarak bilinen Anadolu toprakları bugün 23 yabani buğday türüne ve 400'den fazla kültüre alınmış buğday çeşidine ev sahipliği yapıyor.

Buğday tohumu nasıl tüketilir?

Buğday çimi; toz haline getirilmiş kapsüllerde, sıvı süspansiyonlarda, toz halinde veya taze suyu sıkılarak tüketilir. Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir.